Srbija slavi 70. rođendan Boba Marlija

Jamajčanska rege zvezda Bob Marli, rođen je 6.2.1945. a na srpskoj rege sceni taj se datum tradicionalno obeležava svirkama.  Ove godine, baš kao i prethodnih, očekuje nas veliki broj događaja posvećenih kralju rege muzike širom Srbije.

YU Reggae scena – Foto: Radio Kafana FM

Militantni rege sastav „FC Apatride UTD“ nastupiće u petak 6. februara, u beogradskom klubu „Sioux“, ali ne samo u okviru proslave rođendana Boba Marlija, već ujedno i kao deo protesta protiv mejnstrim medija, koji je, prošlog meseca pokrenula Revoluciona Narodna Partija – Front (RNPF). Bend nemamo prilike gledati često, a njihove svirke skoro uvek nose političku poruku, ili su deo neke političke akcije. „Radnička klasa ne glasa“, „Never bomb Syria“ i „Koncert za pomoć azilantima“ neki su od naziva njihovih prethodnih svirki. Cena ulaznice za koncert je 400 dinara, a karte možete kupiti isključivo na ulazu u klub.

Iste večeri u klubu „Fest“ u Zemunu, nastupiće rege bend iz Svilajnca „AmanZaman“. Pored odabranih Marlijevih pesama publika će imati priliku da premijerno pogleda i novi video singl “Trip”. Uz delimično promenjenu postavu benda nastupiće i svi stari članovi. Cena ulaznice je 300 dinara.

Dan ranije, u četvrtak 5. Februara, u beogradskom klubu „Jazz Bar Centar“, nastupiće tri mlađa rege benda: „Besne Gliste“, „Nesvrstani“ i „Nek’ Svira Ko ‘Oće“. Bend „Besne Gliste“ sviraju mešavinu rege-a, hip-hop-a i ska muzike, „Nesvrstani“ ruts rege, a sastav „Nek’ svira ko’oće“ uglavnom ska-pank. Cena ulaznice je 200 dinara.

Iste večeri u klubu „KST“, tradicionalno će nastupiti kraljevački bend „Dečja Radost“. Kraljevčani važe za jedini „Bob Marley tribute band“ u Srbiji, i sviraju uglavnom obrade Marlija. Cena ulaznice u pretprodaji je 250 dinara.

Od ostalih događaja izdvajamo:

Madred, Gerila bar, Novi Sad
Stir It Up, klub Crveni Petao, Novi Sad
Earth Song’s Of Legend, Komosapiens kafe, Novi Sad
Bob Marley’s Day, pub Blue Moon, Beograd
Bob Marley 70th Birthday Celebration, klub Mladost, Subotica
Bob Marley’s 70th Birthday Celebration, klub Blok 20, Skoplje
Brain Holidays, klub Hard Place, Zagreb
86 Crew, Drvored, Fajrunt, DžonSkaVolta, klub Attack, Zagreb
Marley’s sweet 70, klub Epic, Osijek
Marley Jam, KK Dvorec, Maribor
Soul Rebel III, ZOO, Ljubljana
Bob Marley Tribute, pub 33, Koper
Jahmessenjah sound system, kafe klub Acrobatstrip, Čačak
Bob Marley Earthstrong, kino Bosna, Sarajevo

Ostavite komentar