Antiimperijalistički front je stvoren!

Simpozijum jedinstva naroda protiv imperijalističke agresije, šesti po redi, ove godine je, uprkos velikim poteškoćama u radu, uspeo da oformi Antiimperijalistički front. Organizatori simpozijuma su se našli na udaru turskih vlasti usled represije povodom otmice javnog tužioca, a prvenstveno kulturni centar „Idil” (u organizaciji muzičara Grupe Jorum), prilikom čega je veći broj uhapšen i podvrgnut fizičkom nasilju. Simpozijum je morao biti premešten u drugi kvart radi sigurnosti, ali se i tamo našao na meti policije koja je tenkovima razrušila šatore u kojima se održavao. Ostatak simpozijuma se odvijao pod vedrim nebom.

Simpozijum je zaključen deklaracijom:

  1. Prošlogodišnji simpozijum je doneo odluku da se uspostavi Antiimperijalistički front. U okviru Antiimperijalističkog fronta dali smo izjave povodom masakra fašističke vlasti u Ukrajini, masakra rudara u Somi (Turska) i o kubansko-američkim odnosima. Takođe smo pokrenuli internet stranicu: www.anti-imperialistfront.org
    Sproveli smo zajedničke projekte sa drugim organizacijama kroz uzajamne odnose koji će se nastaviti.
    Vreme je da se preduzmu veći koraci. Dužnost je svih elemenata Fronta da uključe nove organizacije.
  2. Pozivamo sve antiimperijalističke, antifašističke, marksističko-lenjinističke, anarhističke i napredne patriotske snage koje ne sarađuju sa imperijalizmom da pristupe Antiimperijalističkom frontu.
  3. Naš je cilj da se razviju i sprovedu zajednički projekti sa umetnicima, inženjerima i pravnicima pod pokroviteljstvom Antiimperijalističkog fronta.
  4. Nasilje naroda i revolucionara protiv imperijalizma i fašizma je legitimno. Narod koji se bori protiv imperijalizma nije teroristički.
  5. Odajemo počast uz poštovanje Šafaku Jajli, Bahtijaru Dorujolu i Elif Sultan Kalšen koji su žrtvovali život zarad pravde Berkinu Elvanu.
  6. Pozdravljamo revolucionarne zatvorenike u tamnicama širom sveta.
  7. Zahtevamo da Kuba nastavi revolucionarnom linijom, da treba da se otvori narodima i revolucionarima umesto SAD i da nastavi sa podrškom revolucionarnim snagama Latinske Amerike.
  8. Imperijalizam i njegovi saradnici su ti koji su napali Siriju sa ciljem da je razbiju u delove, koji su stvorili ISIS i koji masakriraju narod u Kobaneu, Šengalu, Rožavi i na Bliskom istoku.
  9. Grčki narod se neće osloboditi siromaštva i ropstva ako Siriza ne prekine svoje veze sa imperijalizmom i EU, i ako ne izmeni državni mehanizam. Svet se ne menja izborima već revolucijom.
  10. Osuđujemo napade SAD i EU u Ukrajini i pozdravljamo antifašističke revolucionarne snage u Ukrajini.
  11. Osuđujemo imperijalistički pokušaj državnog udara u Venecueli. Osuđujemo izjave SAD koje tvrde da je „Venecuela opasnost”. Osuđujemo militarizaciju Latinske Amerike rukama imperijalizma.
  12. Imperijalizam i njegovi kolaboracionisti treba odmah da napuste Jemen.
  13. Strogo osuđujemo vladu AKP-a koja je nepravedno i mučki uhapsila Stiva (Stivena) Kačinskog, višegodišnjeg trudbenika međunarodne borbe. Stiv Kačinski treba odmah da bude pušten.
  14. Odredićemo Dan Grupe Jorum kada ćemo slati protestna pisma i faksove AKP-u i predstavnicima turske države zbog represije Grupe Jorum.
  15. Ujedinimo se u Antiimperijalističkom frontu, borimo se i pobedimo imperijalizam i njegovu likvidatorsku politiku potčinjavanja.

 

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.