Predsednik Venecuele: Proganjate i zatvarate imigrante kao Nacisti

Predsednik Venecuele, Nikolas Maduro pozvao je evropske lidere da se malo pozabave kršenjem ljudskih prava u Evropi.

U obraćanju Martina Šulcu, predsedniku Evropskog Parlamenta koji smatra da se u Venecueli krše ljudska prava, Maduro je rekao „Gospodine šulc, vi i vaš Evropski Parlament treba da se pozabavite sve većom stopom siromaštva u Evropi, ali i hiljadama Afrikanaca koji su, zbog vašeg kolonijalizma primorani da beže u Evropu, a vi ih proganjate i zatvarate u koncentracione kampove, baš kao što su radili Nacisti.“

Maduro je kasnije nastavio sa ismevanjem Šulca, govoreći da predsednik Evropskog Parlamenta sigurno ne bi umeo da pronađe Venecuelu na mapi.

Vikiliks je u utorak objavio dva dokumenta Evropske Unije sa detaljnim planovima vojne akcije protiv mreže krijumčara imigranata na Mediteranu.

Ti planovi obuhvataju i vazdušne udare na čamce koji prevoze imigrante u Evropu, a u dokumentima se vidi i bojazan od preuzimanja odgovornosti za eventualne civilne žrtve koje bi, kako se navodi, bile rizik po reputaciju EU.

Podsetimo, mediji su već plasirali priču o džihadistima koji se navodno infiltriraju među imigrante na čamcima do Evrope, kako bi opravdali moguće civilne žrtve buduće vojne akcije na Mediteranu.

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.