Od vazala do vazala: Tonija Blera pozvali da savetuje Ukrajinu

maxresdefaultPetro Porošenko je, poput svog srpskog kolege Vučića, pozvao bivšeg premijera Velike Britanije Tonija Blera da postane savetnik ukrajinske vlade po pitanju reformi. Bler je ukrajinskim političarima poručio da se ne bore za lične interese već za vrednosti kao što su sloboda, demokratija i želja da se služi narodu.

Bler bi bio savetnik u okviru Međunarodnog saveta za reforme koji je otpočeo sa radom prošlog meseca. Predsedavajući ove organizacije je bivši gruzijski predsednik Miheil Sakašvili koji je trenutno na funkciji guvernera regiona Odese. Sakašvilija njegova zemlja goni za ratne zločine.

Ostali savetnici su bivši švedski ministar spoljnjih poslova Karl Bildt (domaćoj javnosti poznat po ulozi posrednika u balkanskom sukobu kao i prvi strani diplomata koji je posetio Kosovo nakon proglašenja nezavisnosti), Mikulas Dzurinda i Anders Aslund. Američki konzervativac i jedna od centralnih figura u podršci ukrajinskom Majdanu, Džon Mekejn, izjavio je da je morao da odbije mesto u Savetu zbog strogih regulacija Kongresa SAD.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: „​‘True friend of Ukraine’ Tony Blair tapped by Poroshenko to join Kiev advisory council”, http://rt.com/news/267967-blair-poroshenko-ukraine-advisor

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.