Teroristički napad u Americi. Da li je policija saučesnik? (VIDEO)

Američki rasisti su pucali u masu Afroamerikanaca okupljenih na protestu u okviru kampanje “Black lives matter” (Crni životi znače), a povodom još jednog ubistva nenaoružanog crnog mladića od strane policije.

Pet osoba je zadobilo teške povrede, saopštila je policija u Mineapolisu, a za trojicom počinioca se još traga.

Izjava policije da nanešene povrede nisu opasne po život, našle su se na meti svedoka ovog terorističkog čina, koji su do kasno u noć postovali suprotne informacije na Tviteru.

Zatim je ruska novinska agencija RT, došla u posed video snimka počinilaca, gde se jasno mogu videti dvojica maskiranih napadača u pripremi “za akciju”, kako sami tvrde.

Sinoć je, međutim, isplivao snimak na kojem se vidi da je jedan od rasističkih provokatora, koga su demonstranti izbacili sa skupa, po odlasku ušao u auto koji pripada policiji, parkiran nedaleko od mesta protesta, što je pokrenulo diskusiju o eventualnom saučesništvu američke policije u ovom zločinu.

Međutim, kao i do sada, malo ko očekuje od američke države da ovaj, očigledan, teroristički čin, oficijelno nazove – Terorizmom.

Verovali ili ne, američka vlada ni prošlogodišnji slučaj ubistva 19 Afroamerikanaca u crkvi, u gradu Čarlston, od strane belog rasiste, nije okarakterisala kao terorizam već kao kriminalni akt. Da biste danas zaslužili tu etiketu morate biti musliman, ili pripadnik neke od ugnjetenih nacija.

Snimak neposredno posle pucnjave:

Snimak koji prikazuje trenutak kada jedan od rasističkih provokatora ulazi u policijski automobil:

 

 

Liked it? Take a second to support Aleksandar Pekic on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.