Političarki koja je pristalica pucanja po izbeglicama bacili tortu u lice (VIDEO)

Dvojica muškaraca prerušenih u klovnove bacila su tortu u lice zamenici desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD) Beatriks fon Štorh, kao kaznu za izjavu da je pristalica pucanja po izbeglicama.

Tokom partijskog sastanka u nedelju, dvojica aktivista su uspela da priđu političarki dovoljno blizu da joj bace tortu u lice, tako što su se maskirali u klovnove, pevajući „Srećan rođendan”, a članovi partije su pomislili da je u pitanju rođendansko iznenađenje za jednog od njih.

„Počinioci napada su uhvaćeni, a potom smo pozvali policiju”, rekao je portparol AfD-a.

Grupa berlinskih umetnika, koji sebe nazivaju „Peng kolektiv”, je potvrdila da su njeni pripadnici počinili ovaj akt, kao „poslednju opomenu” da spreče prekoračenje „moralnih granica”.

Na svom Tviter profilu, grupa je okačila imitaciju fiskalnog računa, na kome piše: „Kora: 89 centi, šlag 99 centi, izraz lica Štorhove: neprocenjivo”.

Stranka AfD je doživela brz porast u poslednjih nekoliko meseci, služeći se antiimigrantskom retorikom, i smeši joj se ulazak u tri regionalna parlamenta nakon narednih izbora u martu.

 

 

Liked it? Take a second to support Ana Ružić on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.