Eva Golinger: „Ugo Čavez je ubijen”

eva_golinger_cortesia_16feb2015Eva Golinger, advokatica iz SAD i državljanka Venecuele, potvrdila je da postoje dokazi koji ukazuju na ubistvo pokojnog predsednika Uga Čaveza nakon što se ustanovilo da je kancer od kojeg je bolovao bio „neobično agresivan i sumnjiv”.

„Kancer od kojeg je oboleo Čavez je bio neobično agresivan i sumnjiv, a svaki dan izlaze na videlo novi dokazi o verovatnoći da je Čavez ubijen”, rekla je advokatica u članku za RT.

Iako nije prvi put da Golinger govori o ovoj temi, najavila je da će uskoro objaviti dokaze o navodnim postupcima Limsija Salasara, Čavezovog ađutanta, kao i o njegovim vezama sa SAD.

„Dovoljno je znati da je jedan od njegovih najbližih ađutanata – koji je dugi niz godina sa njim provodio vreme nasamo, donosio mu hranu, kafu, vodu – danas zaštićeni svedok u SAD. Tajne akcije Limsija Salasara i njegova bliska saradnja sa obaveštajnim agencijama Vašingtona će uskoro biti objavljene”, piše Golinger.

Ona je svoj tekst završila rečima: Čaveza više nema, najverovatnije je ubijen, a sada pokušavaju da ubiju i sećanje na njega, njegovu zaostavštinu. Sećanje je naše, a njegova zaostavština je za celo čovečanstvo. Možda je Vašington fizičkim uklanjanjem Uga Čaveza ispunio svoj cilj, ali ne treba predati njegovu tvrđavu.

Marta 2013. godine Golinger je najavila indicije da su SAD izazvale Čavezov kancer.

„Postoje podaci o pokušajima ubistva još od sedamdesetih godina, na primer, na tadašnjeg kubanskog predsednika Fidela Kastra, radijacijom, između ostalih metoda. To nije nikakva tajna, sve je objavljeno u deklasifikovanim dokumentima. Možemo zamisliti današnji kapacitet tog oružja koje poseduju SAD. Upotrebili su različita biološka oružja protiv svojih protivnika”, izjavila je tada Golinger.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.noticiasaldiayalahora.co/eva-golinger-alborota-las-redes-chavez-fue-asesinado/

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.