Putinov odgovor na Panamaliks: Otvaranje sovjetskih arhiva

j0dcemviSlučaj Panamaliks se u Rusiji u najvećoj meri vidi kao pokušaj klevete predsednika Vladimira Putina i destabilizacije pred predstojeće izbore za Dumu, iza koga stoji američka oligarhija, a prvenstveno Soroš i njegova Fondacija za otvoreno društvo.

Bilo da se radi o teoriji zavere ili prostoj propagandnoj i medijskoj igri, situacija postaje sve zanimljivija. Ruski predsednik Putin je odlučio da na ovaj napad odgovori otvaranjem tajnih dokumenata iz sovjetskih arhiva iz perioda od 1930 do 1989 godine koji će političare SAD-a kao i njihove saveznike staviti u nezavidnu poziciju.

Kako prenosi portal Fort Rus, za koji se smatra da je blizak obaveštajnim krugovima Rusije, tajni dokumenti će obelodaniti neka veoma interesantna imena koja će iznenaditi ceo svet. Oni smatraju da će se ovim putem Soroševa kampanja završiti političkim leševima po Evropi.

Vezano za Panamaliks, valja ukazati da američki portali koji kritikuju administraciju Baraka Obame tvrde da advokatsku firmu Mosak Fonseka, čiji su dokumenti procureli u javnost, predvodi sin bivšeg oficira SS-a koji je radio za CIA nakon Drugog svetskog rata kada je bio poslat u Južnu Ameriku „pacovskim kanalima” Alena Dulsa zarad borbe protiv komunizma. Drugi glavešina preduzeća, Fonseka, bio je šef političke partije u Panami koji je na nalog CIA-je oborio diktatora Manuela Anotnija Noriege uz pomoć američke vojske.

Liked it? Take a second to support Nataša Davidović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: https://diario-octubre.com/?p=49986

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.