Venecuela zauzima postrojenja američke korporacije Kimberli-Klark

5564-produccion-de-kimberly-clark-en-el-salvadorVlada Venecuele je naredila proteklog ponedeljka zauzimanje postrojenja američke transnacionalne korporacije Kimberli-Klark (Kimberly-Clark) nakon što je ova najavila prekidanje proizvodnje za proizvode za ličnu higijenu navodeći pogoršanje ekonomskih uslova u zemlji.

„Sprovešćemo sa potpisivanjem molbe koju su nam uputili radnici u kojoj se razmatra neposredno zauzimanje entiteta Kimberli-Klark u Venecueli od strane njenih radnika”, potvrdio je ministar rada Osvaldo Vera u obraćanju u postrojenju ovog preduzeća u gradu Marakaj, država Aragua.

Vera je upozorio drugim preduzećima da mogu isto učiniti i sa njima: „Preduzeće koje se zatvori, preduzeće će zauzeti radnici. Pozivamo radnike da nam se pridruže u pokretanju mašinerije”.

Američka transnacionalna korporacija je u protekle subote najavila suspenziju aktivnosti na neodređeno vreme u Venecueli koristeći kao izgovor „stalno pogoršanje ekonomskog stanja”, nemogućnost kupovine sirovina, visoku inflaciju i poteškoće da pristupe tržištu deviza.

Paralizacija proizvodnje u firmi ima jak udar na venecuelansko tržište i pogoršalo bi nestašicu proizvoda za ličnu higijenu.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.