Neonacisti napali izbeglice, mediji ih pravdaju!

Foto: AP

Oko 100 nemačkih neonacista napalo je 20 izbeglica na gradskom trgu u gradu Bautzenu, u četvrtak.1

Nakon fizičkog obračuna, policija je reagovala otprativši izbeglice do azilantskog centra, dok su desničari blokirali pristup trgu ambulantnim kolima, sprečavajući ukazivanje pomoći povređenim izbeglicama.

Međutim, daleko nadbrojniji neonacisti nisu naterali izbeglice u bekstvo, već su naišli na žestok otpor.

Upravo to je ono što užasava zapadne medije, pa ne samo da se krivica za nasilje pripisuje podjednako i agresorima i žrtvama, nego se ide tako daleko da se neonacističko nasilje otvoreno pravda.

Tako ćete pročitati da su neonacisti navodno reagovali nakon što su izbeglice pravile probleme u centru grada danima unazad.2 O kakvim se problemima radi, mediji naravno ne navode.

Još zanimljivije je da je portparol policije Tomas Knaup saopštio da su nasilje izazvale upravo izbeglice, tako što su napale daleko brojniju grupu neonacista.3

Kako su zapadni mediji navikli na mantru da Izrael ima prava da se brani od Palestinaca prilikom svake izraelske agresije na Gazu, zaključujemo i da neonacisti imaju prava da se brane od izbeglica.

Nakon što je izbeglicama postalo jasno da policija nema nameru da se obračuna sa neonacistima, zasuli su flašama i kamenjem organe reda.

Parole poput: “Stranci napolje” i “Ovo je nacistički kraj grada”, nisu podigle prašinu u medijima, niti su uznemirile policiju.

U februaru ove godine, u istom gradu spaljen je azilantski centar, a ulični posmatrači su otvoreno pokazivali oduševljenje ovim događajem.4

 

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1.  http://metro.co.uk/2016/09/15/huge-neo-nazi-mob-violently-clashes-with-asylum-seekers-in-german-town-6129514/  

  2.  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/09/15/violent-clashes-break-out-between-asylum-seekers-and-far-right-p/  

  3.  http://www.thelocal.de/20160916/saxony-bautzen-tightens-rules-for-young-refugees-after-clash-with-far-right  

  4.  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/12167405/Anti-migrant-mob-in-Germany-cheered-as-refugee-shelter-burned-down-in-front-of-them.html  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.