Poruka Severne Koreje crncima u redovima vojske SAD!

Armija Demokratske Narodne Republike Koreje više je puta štampala letke sa porukom Afroamerikacima u redovima američke vojske i širila ih na frontu, tokom Korejskog rata (1950-53). Evo nekoliko isečaka:

Crni vojnici, da li ste se ikada zapitali zašto ste u Koreji, i zašto se borite protiv drugih obojenih naroda, dok se linč, ubistva i uvrede protiv crnaca gomilaju kod vaše kuće?

Govore vam da ovde branite slobodu. Kakvu slobodu?

Otkada je počeo rat u Koreji, još je više ubistava i linča u svim delovima vaše zemlje.

Kažu vam da ćete biti bliže jednakosti ako se borite u Koreji. To uvek rade kada dođe vreme da se suočava sa puškama. To je laž!

Za jednakost možete da se borite samo kući.

99.9 % američkih vojnika izvedenih pred preki sud su crnci.

U Americi, od 96 senatora nijedan nije crn. Od 435 kongresmena samo su dvojica crnci.

A koliko je tek crnaca ubijeno i prebijeno samo zato što su se usudili da glasaju. Toliko o vašim pravima kući.

Isti je slučaj i u vojsci. I vi i beli vojnici čekate na rotaciju, ali svi znamo da crni vojnici teže stiču poene za povratak kući.

Šta mislite o čemu se ovde radi? Zar ne vidite da je ovaj rat protiv obojenih ljudi Koreje isti prljavi posao kao diskriminacija protiv vas – da je zasnovan na ideji da obojeni narodi nemaju prava da postoje ako se ne klanjaju nekome i da mogu biti istrebljeni ako ustanu i bore se za svoja prava?

Peticija UN-u od strane vaših crnih lidera jasno kaže: „Bela supremacija kući povezana je sa masakrom obojenih preko. Na oba načina pokazuje se prezir prema životu, unutar obojene kože. Napalm u Koreji i linč kući su povezani.“

I beli vojnici su istom sosu kao i vi. I njih su poslali ovde da ubijaju za krupan biznis, kao i vas. Ali mislimo da ćete vi, s obzirom da ste ugnjeteni, shvatiti to pre njih, iako i mnogi od njih već počinju to da shvataju.

Kinezi i Korejci se bore za svoje domove i granice. Nismo otišli 5000 milja preko mora da se borimo. Nismo otišli u SAD sa puškama i bombama, i nećemo.

Nemojte rizikovati vaše živote ovde. Zahtevajte da idete kući, i tamo se borite za vaša prava i dostojanstvo. Ostavite nas na miru, u našim domovima.

 

Vaši prijatelji:
NARODNA ARMIJA KOREJE
DOBROVOLJCI KINESKOG NARODA

 

Priprema i prevod: Princip.info

 

Liked it? Take a second to support Nikola Marković on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.