Saopštenje Severne Koreje o odluci SAD da je uvrste na listu “državnih sponzora terorizma”!

Foto: KCNA

Portparol Ministarstva spoljnih poslova DNRK dao je sledeći odgovor na američki potez ponovnog uvrštavanja Severne Koreje na listu “država koje sponzorišu terorizam”:

Dana 21. novembra, Sjedinjene Države ponovno su uvrstile Demokratsku Narodnu Republiku Koreju među “države koje sponzorišu terorizam”.

Nakon Trampove neodgovorne opaske u UN areni, o “potpunom uništenju” naše zemlje, ovaj put su nas SAD označile kao “državnog sponzora terorizma”. Ovo je ozbiljna provokacija i nasilni prekršaj prema našoj dostojanstvenoj zemlji.

Od 1979. godine SAD označavaju zemlje koje su im neposlušne kao “državne sponzore terorizma”. U januaru 1988. godine označili su našu zemlju “državnim sponzorom terorizma” i uklonili nas sa liste u oktobru 2008. godine.

Sjedinjene Države su uklonile Irak i Libiju sa liste “državnih sponzora terorizma” kada su popustile pod pritiskom. Takođe su uklonile Kubu sa liste kao deo normalizacije bilateralnih odnosa. Ove činjenice jasno pokazuju da je etiketa “državnog sponzora terorizma” samo oruđe autoritarizma američkog tipa koja se može prikačiti ili ukloniti u bilo kom trenutku u skladu sa njihovim interesima.

Američka država, glavni sponzor terorista svake vrste, koji čak ne može da spreči teror na svojoj teritoriji, ponaša se kao “međunarodni sudija za terorizam”, dok pripisuje ili uklanja oznaku “državnog sponzora terorizma” suverenim zemljama. Ovo je očigledno apsurd i ismevanje svetskog mira i bezbednosti.

Označavanje drugih zemalja kao “državnih sponzora terorizma” od strane Sjedinjenih Država je jedno od gnusnih sredstava za gušenje nezavisnih zemalja koje su im neposlušne, a to je samo ogrtač kojim skrivaju svoju nekompetentnost.

Vlada DNRK poštuje međunarodni mir i pravdu, i dosledno se protivi svim oblicima terorizma i svakom sponzorstvu terorizma. Zato je DNRK najavila da će verno ispuniti svoju dužnost nuklearne neproliferacije pred međunarodnom javnošću kao odgovorna nuklearna snaga.

Mi nemamo nikakve veze sa “terorizmom” i nije nas briga da li nam Sjedinjene Države prišivaju etiketu “terorizma” ili ne.

Ovoga puta, dok su nas ponovo uvrštavali na listu “državnih sponzora terorizma”, Sjedinjene Države su najavile dodatne sankcije protiv DNRK pod izgovorom blokiranja ilegalnih sredstava za “zabranjeni nuklearni i balistički program DNRK”.

Nuklearno oružje DNRK pokazuje odlučnost zaštite našeg suvereniteta i prava na postojanje i razvoj, od američke gnusne neprijateljske politike i nuklearnih pretnji koje traju više od pola veka i sve dok SAD nastavljaju sa svojom anti-DNRK politikom, naša odlučnost će dodatno jačati.

Ponovnim uvrštavanjem DNRK na listu “državnih sponzora terorizma”, SAD otvoreno otkrivaju celom svetu svoju nameru da unište našu ideologiju i sistem koristeći sve vrste sredstava i metoda.

Nezadovoljne učinkom sankcija protiv naše zemlje, Sjedinjene Države pokušavaju da nas uguše označavajući nas kao “državne sponzore terorizma”. Međutim, nikakve sankcije niti pritisci ne mogu da se nose sa velikom i neograničenom snagom samopouzdanja i samoodrživosti našeg naroda, blisko okupljenog oko svog lidera.

Naša vojska i narod puni su besa i gneva prema gnusnim gangsterima koji su se usudili da stave ime naše svete zemlje na ovu bednu listu “terorizma” i učvršćuju svoju volju da u bilo kom trenutku na bilo koji način reše sve račune sa tim gangstersima.

Sjedinjene Države govore o nekakvom “mirnom rešenju”, dok označavaju našu dostojanstvenu zemlju kao “državnog sponzora terorizma”. Njihova bedna bagra potvrđuje filozofsku istinu da smo bili apsolutno u pravu kada smo izabrali put da istovremeno započnemo ekonomsku izgradnju sa nuklearnom izgradnjom, i moramo i dalje čvrsto držati dragoceni nuklearni mač u našim rukama.

Američka država će biti u potpunosti odgovorna za sve posledice koje će izazvati svojom bestidnom provokacijom DNRK.

 

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.kcna.kp/kcna.user.article.retrieveNewsViewInfoList.kcmsf

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.