Deklaracija sastanka Antiimperijalističkog fronta u Bejrutu protiv imperijalizma i cionizma

Mi, Antiimperijalistički front, zajedno sa prijateljima i drugovima u Bejrutu, sastali smo se i prodiskutovali o svetskim problemima i problemima među arapskim narodima. Zajedno sa predstavnicima libanskih nacionalnih partija razgovarali smo o imperijalističkoj, cionističkoj i agresiji njihovih kolaboracionista u regionu, uključujući i  slom mirnog narodnog pokreta u Bahreinu. Takođe smo razgovarali o represiji brutalnog Erdoganovog režima protiv naroda Turske.

Razmotrili smo kako da proširimo Front uključivanjem većeg broja progresivnih partija i snaga koje se bore za slobodu i pravdu, a bore se protiv imperijalističke zavere u svetu.

Kao zaključak, donete su sledeće odluke:

 1. Osuđuje se kolonijalistička politika američkog imperijalizma i njegovo mešanje u unutrašnje poslove suverenih zemalja, naročito Venecuele, Kube i Islamske Republike Irana.
 2. Osuđujemo sve oblike terorizma, pre svega takfiri terorizam koji podržavaju snage imperijalizma i cionizma, naročito Sjedinjene Američke Države i “Izrael”.
 3. Osuđujemo nastavak izraelske okupacije Palestine i raseljavanje njenog naroda. Zahtevamo da međunarodne organizacije razotkriju cionistička dela protiv palestinskog naroda i da ih prisile da se povuku sa okupiranog Golana u Siriji, iz Šebe i sa okupiranih libanskih brda Kafršuba.
 4. Odajemo počast pokretima otpora širom sveta, naročito u zemljama koje su bile svedoci ratova kao direktne mete, poput Jemena, Sirije, Iraka, Palestine, Libana i Donbasa.
 5. Odajemo počast palestinskim zarobljenicima u kazamatima cionističkog okupatora, kao i svim zatvorenicima u odbrani slobode i pravde u svetu.
 6. Solidarišemo se sa ratnim zarobljenicima i zatvorenicima savesti širom sveta. Pohvaljujemo svoje drugove Nurije i Semiha koji štrajkuju glađu za pravo da se vrate na posao.
 7. Pozivamo na povlačenje stranih okupacionih trupa iz regiona i na raspuštanje snaga SAD i NATO-a širom sveta.
 8. Pozivamo na ukidanje nuklearnog naoružanja koje može uništiti čovečanstvo, naročito ono u posedu cionističkog entiteta koje predstavlja pretnju narodima regiona.
 9. Pozivaju se narodi sveta na jedinstvo i saradnju pred imperijalizmom i cionizmom.
 10. Borićemo se protiv fašizma gde god se bude pojavio, takođe ćemo se suprotstaviti rasizmu širom sveta, naročito Trampovom rasizmu.
 11. Solidarišemo se sa Žoržom Ibrahimom Abdulahom koji je nelegalno zatočen u Francuskoj.
 12. Pozivamo na puštanje na slobodu Muse Ašolua, revolucionara iz Turske kojeg je Nemačka zarobila na zahtev američkog imperijalizma.
 13. Odajemo poštu onome ko je ispunio obećanje: mi smo narod, u pravu smo, pobedićemo.
 14. Zahvaljujemo Bejrutu, glavnom gradu otpora, kao i svim časnim borcima otpora koji su omogućili oslobođenje Palestine.
 15. Bićemo u Donbasu 9. maja 2018 na proslavi Dana pobede uz Antifašistički karavan kojeg organizuje Banda Basoti.

Bejrut, 20. januara 2018.

Ostavite komentar