Asad: “Da bismo mogli pomoći Palestini prvo moramo uništiti izraelsku vojsku u Siriji!”

Foto: Al-Alam

Sirijski predsednik Bašar al-Asad rekao je u intervjuu za iransku Al-Alam televiziju da za sirijski jug ima dve opcije: oslobađanje diplomatijom ili silom. On tvrdi da u ovom trenutku ne postoje konkretni rezultati zbog izraelskog i američkog mešanja jer vrše pritisak na teroriste u toj oblasti kako bi sprečili postizanje kompromisa.

Asad je potvrdio da su od početka rata Izraelci kontinuirano granatirali sirijske snage i samim tim pružili direktnu podršku teroristima. “Izraelska artiljerija i vazduhoplovstvo su artiljerija i vazduhoplovstvo terorista… Uprkos izraelskoj podršci teroristima, radimo svoj posao, a sirijska vojska se bori za južni front i oslobodila je niz oblasti unutar granica njenih mogućnosti”, rekao je Asad.

Asad je takođe negirao da će snage libanskog Hezbolaha napustiti Siriju.

On tvrdi da je kontekst Palestine od 1948. do sada komplikovan, jer je regionalni kontekst komplikovan zato što je kolonijalni Zapad, koji podržava Izrael, uvek stvarao elemente koji imaju za cilj da dovedu do očaja Arape koji su istorijski vezani za palestinski cilj i da arapske narode okupira unutrašnjim problemima, tako da nemaju vremena da razmišljaju o Izraelu.

On je naveo da je tzv. Arapsko proleće imalo za cilj uništavanje političke, vojne i psihološke infrastrukture arapskog društva. Asad kaže da, ako Sirija želi da pomogne Palestini, prvo mora uništiti “izraelsku vojsku” u Siriji.

Liked it? Take a second to support Milica Nikolić on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: https://sana.sy/en/?p=140166

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.