Džihadisti uzimaju socijalnu pomoć u Danskoj? Naravno laž!

Način na koji se često prikazuju muslimani koji se protive NATO akcijama

Najnovija u nizu laži, koje evropski političari u saradnji sa medijima plasiraju u javnost, i čime oblikuju javno mijenje u skladu sa sopstvenim interesima glasi: „Džihadisti uzimaju socijalnu pomoć od Danske, dok se bore u Siriji.“

Po pisanju evropske štampe, najmanje 32 državljana Danske dobili su, zajedno, oko 57.000 dolara dok su ratovali u Siriji.

Ove spekulacije, objavljene su zapravo još u Decembru 2014. od strane danske državne bezbednosti, mada je tada, navodno, objavljeni broj Džihadista koji uzimaju dansku socijalnu pomoć bio manji od onog objavljenog jutros. Tada je takođe ustanovljeno da socijalna pomoć na koju su osumnjičeni polagali pravo ne može iznositi više od polovine te sume, jer se kvalifikuju za vid privremene socijalne pomoći pod nazivom „kontanthjælp“ (mnogo manja suma od pomenute).

Identiteti osumnjičenih još od tada nisu objavljeni, a naši izvori ukazuju i na tehničku nemogućnost dugoročnog uzimanja socijalne pomoći u odsustvu.

Naime, da biste primali socijalnu pomoć u kontinuitetu, zakon nalaže da se redovno prijavljujete na biro i priložite lična dokumenta, a isplata se vrši u čekovima, ili kešu koji samostalno podižete u banci ili pošti, dok mali broj nezaposlenih prima pomoć direktno na bankovni račun usled zdravstvenih problema.

U oba slučaja, usled zaposlenja ili napuštanja zemlje od primalaca pomoći se očekuje notifikacija, a u slučaju da notifikacije nema sva pomoć se obustavlja u roku od mesec dana.

Islamofobija i rasizam u porastu su u Danskoj, kao i ostatku zapadne Evrope proteklih godina, a Danska se zalaže za vojnu akciju na Mediteranu i Libiji u sprečavanju dotoka novih imigranata u Evropu. U skladu sa tim plasira se i teza o inherentnom parazitskom karakteru imigranata, koji navodno ne žele da rade već samo da uzimaju socijalnu pomoć i žive na grbači Evropljana.

Ono što se uspešno skriva od naroda zapadne Evrope je činjenica da relativno dobar standard života duguju upravo ostvarivanju vrednosti rada „Trećeg Sveta“ u „Prvom“, nejednakoj razmeni i načinu na koji su nerazvijene zemlje integrisane u globalnu ekonomiju, kao i izvozu kapitala i direktnoj eksploataciji „Trećeg Sveta“ od strane razvijenih zemalja Zapada.

Po poslednjim istraživanjima, preko 80% građana Danske podržava angažovanje danskih vojnih trupa u Avganistanu, Somaliji, Kosovu, u okviru ISAF, AMIS, itd…

 

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.