Revolucionari u akciji: kažnjavanje dilera droge (VIDEO)

Milicija Narodnog fronta je sprovela još jednu akciju čišćenja svojih kvartova od droge. Akcija je sprovedena u kvartu Gazi u Istanbulu i osim dilera uperena je protiv lopovluka, prostitucije i kockanja.

Akcija je održana 3. septembra i oko 14 časova uhvaćenu su trojica dilera. Još tri sumnjive osobe su zaustavljene ali u pokušaju pretrsanja dve su pobegle, a jedna je uhvaćena. Osumnjičeni je nosio preko 1200 turskih lira (oko 350€), 8 fišeka korexa i 4 fišeka bonzaija. Diler je priznao da je prešao iz kvarta Aksaraj, a potom je bio kažnjen.

Oko 30 minuta kasnije uhvaćena su još dva dilera su pokušali da pređu u kvart, ali je milicija uspela da ih uhvati. Oni su takođe kažnjeni.

U svom saopštenju Narodni front dodaje: „Ovo je kvart Gazi. Ovo je kvart Narodnog fronta. Ovo je kvart Hasana Ferita.1 Nas je mnogo. Akcije borbe protiv dekadencije će se nastaviti. U našem kvartu dileri neće naći utočište. Svi dileri će imati isti kraj. Nećemo dopustiti da se truju deca našeg naroda. Nastavićemo da ih pozivamo na odgovornost! ”

Ovakvih akcija ima mnogo, a Princip.Info je već izvestio o nekima od njih. Radi pojašnjenja o kakvim se tačno akcijama radi i da nije stvar samo o nasilju već o jednoj kompleksnoj temi koja sa jedne strane uključuje borbu protiv narkomafije i rehabilitacije zavisnika, a sa druge borbu države da potčini politički svesne i organizovane kvartove ne samo jer predstavljaju klicu demokratskog društva i istinske vlasti naroda, već jer je zemljište na kojima se ti kvartovi nalaze naročito profitabilno za špekulaciju i gentrifikaciju. Preporučujemo vam sledeće naše tekstove:

O kakvim se tačno kvartovima radi, možete saznati više kroz projekte koji se u njima ostvaruju:

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. Militant Narodnog fronta kojeg su ubili narkotrafikanti prilikom protesta protiv droge. 

2 Responses to Revolucionari u akciji: kažnjavanje dilera droge (VIDEO)

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.