Opet bombardovana bolnica Doktora bez granica, ovog puta u Jemenu

image_8_0Bolnica nevladine organiazcije Doktori bez granica u Jemenu bila je meta vazdušnih napada koalicije predvođene Saudijskom Arabijom. Napad se dogodio u ponedeljak u večernjim časovima, a o tome je DBG izvestila putem svog naloga na društvenoj mreži Tviter.

DBG je potvrdio da je u bolnici u trenutku napada bilo zdravstvenih radnika i pacijenata. Jedna osoba je povređena i u stabilnom je stanju.

Hasan Busenin, glasnogovornik ove organizacije, izjavio je da su napadi na ovu bolnicu u jemenskoj guverniji Sada „morali biti namerni”, jer su još pre dve nedelje koordinate ove ustanove predate koaliciji predvođenoj Saudijskom Arabijom.

„Dali smo GPS pozicije, sve pozicije, naše bolnice šefu koalicije i obnavljamo ih svakog meseca”, rekao je dodajući da je „bar jednom pre dve nedelje ta informacija obovljena”.

Glasnogovornik je dodao da je nezamislivo da vojska nije „znala da je u pitanju bolnica DBG” i dodaje da „nije bilo razloga–ikada–da se počini ratni zločin. Ciljati bolnicu. Nikada ne postoji dobar razlog za to.”

Ovaj napad se dogodio manje od mesec dana nakon što je vojno vazduhoplovstvo SAD-a bombardovalo bolnicu Doktora bez granica u Kunduzu, u Avganistanu ubivši makar 30 osoba.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://theantimedia.org/us-ally-bombs-another-doctors-without-borders-hospital/

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.