Seksualno ropstvo izbegličke dece i evropska ekonomija

Foto: Freedom House

Kao da nije dovoljna humanitarna drama koju trpe stotine hiljada sirijskih, iračkih i libijskih izbeglica koje su se našle prinuđene da pobegnu od rata koji provmoviše Zapad u njihovim zemljama; da prkose smrti na Mediteranu, niskim temperaturama hodajući širokim prostranstvima Evrope da bi dobili utočište u Nemačkoj uz obećanje da će moći da prodaju svoju radnu snagu za veoma nisku cenu–evropski mediji informisanja upravo saopštavaju novu dramu.

Prema podacima kancelarije Evropske policije (Europol), oko 270,000 izbegličke dece je stiglo u Evropu 2015. godine. Desetine hiljada njih nije išlo u pratnji odraslih i nestali su. Kao posledica toga, blok 28 država se zabrinuo za njihovu budućnost, budući da dečaci i devojčice mogli da postanu žrtve trgovine belim robljem, izveštava britanski Gardijan.

Isto tako, obaveštajne službe surove i svakim danom sve nemilosrdnije i rasističke Evropske Unije, potvrdile su vest i upozorile da mafije i stari „civilizovani” kontinent traže maloletnike a seksualni rad i ropstvo u ovim zemljama.

Prema izjavi šefa osoblja Europola, Brajana Donalda, ima dokaza da se ovu decu seksualno izrabljuju bande vezane za trgovinu robljem. Donald je priznao da „nije ludost reći da se radi o oko 10,000 maloletnika. Nisu svi zlostavljani; neki od njih su vraćeni porodici. Jednostavno ne znamo gde su, šta rade niti sa kim su”, a dodaje da se zlostavljanja nisu dogodila „usred šume” već u gradovima i urbanim zonama.1

Užasna cifra od 10,000 dece izbeglica izgubljenih u Evropi ne može se sakriti kao ni saučesništvo zvaničnika. Mediji saopštavaju da će se izbeglice uključiti na najunosnije tržište „rada” koje je legalizovano u poslednje vreme: kriminalna ekonomija koja doprinosi BND-u Evrope.

Nedavno je procurela tajna da pojedine članice EU računaju BND metodom koji uzima u obzir rastuće i profitablno „ilegalno” tj. „kriminalno” tržište. Takozvani Prvi svet je legalizovao seksualno ropstvo, prostituciju i droge, a mnoge investicije idu u taj sektor.

„Banka Italije je 2012. godine je računao vrednost onoga šta naziva »kriminalnom ekonomijom« kao 10.9% BND-a. Pre dve nedelje, Kancelarija za nacionalnu statistiku Ujedinjenog Kraljevstva, izvestio je da prostitucija, prodaja droge i šverc čine 12,300 milijardi dolara nacionalnog bogatstva, tj. 0.6% BND-a. Ove nedelje, Španija i Portugal su takođe dale svoje procene. Tako, Španski nacionalni institut za statistiku računa da bi se BND povećao između 2.7% i 4.5% (između 27 i 45 milijardi evra) ako bi uključio nelegalne aktivnosti. Odgovorni za portugalsku statistiku su objasnili da ovaj tip poslovanja povećava BND za 0.4%, dakle oko 700 miliona evra”.2

Da nije moža suludo verovati da 10,000 maloletnika služi za povećanje BND-a ovih zemalja?

Dok se evropski mediji trude da istaknu one vesti koje govore samo o seksualnom zlostavljanju koje čine bande izbeglica, a koje partije ekstremne desnice iskorišćavaju za  promovisanje ksenofobije među evropskim stanovništvom, sudbina izbeglica pada u provaliju. Ksenofobija, smrt izbeglica u Mediteranu, robovski rad i seksualno ropstvo maloletnika ne zabrinjava nikoga na severu.

Dokle je dogurao Prvi svet? Gde je evropska levica?

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://actualidad.rt.com/actualidad/198382-europol-desconocer-destino-ninos-refugiados 

  2. http://www.msn.com/es-xl/noticias/other/el-peso-de-la-econom%C3%ADa-ilegal-en-el-c%C3%A1lculo-del-pib-europeo/ar-AA1KgQI 

Source: http://www.resumenlatinoamericano.org/2016/02/05/la-esclavitud-sexual-de-los-ninos-refugiados-engorda-el-pib-de-europa/

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.