Palestinski zvaničnik: “Ponosan sam što sam na američkoj terorističkoj listi”.

Foto: Mahmud Hams/AFP/Getty Images

Jedan od viših zvaničnika Hamasa, Fathi Hamad, izjavio je da mu je drago što je označen kao “globalni terorista” od strane SAD.1

Stejt department je u petak označio Hamada kao “globalnog teroristu” bez iznesenih dokaza. U saopštenju se samo kaže da je Hamad direktor TV stanice Al-Aksa, koja je pod kontrolom Hamasa i čiji programi su navodno namenjeni regrutaciji dece u ovu organizaciju, da postanu “bombaši samoubice kada odrastu”.

Hamad je na konferenciji za novinare u subotu uveče izjavio “Ne znam zašto su izabrali mene. Trebalo bi da pitate Amerikance. Ja sam osnivač TV Al-Aksa, i bio sam ministar unutrašnjih poslova, i to je sve. Svejedno, ponosan sam na to. Želeo bih da uputim poruku američkom narodu: Vaša administracija vas laže. Oni koriste vaš novac, koji bi trebalo da se troši na vašu zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, na siromašne, i daju ga Izraelu, koji je najveći sponzor terorizma u svetu.”

Hamad se tako osvrnuo na prošlonedeljni paket vojne pomoći Izraelu od strane SAD, u vrednosti od 38 milijardi dolara za 10 godina.

SAD nemaju obavezu da daju konkretne razloge zašto su određene pojedince svrstale na listu terorista, a onima koji se nađu na listi, otežana su međunarodna putovanja i ograničene finansijske transakcije.

 

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1.  https://www.washingtonpost.com/world/middle_east/palestinian-leader-says-he-is-proud-to-be-branded-a-global-terrorist-by-us/2016/09/18/d2aac6c8-492f-4040-8b76-2c0a37ea4653_story.html  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.