Proizvoljne ocene SAD

Mreža intelektualaca, umetnika i društvenih pokreta za odbranu čovečanstva – ogranak u Srbiji, je analizirala informaciju o uvođenju restriktivnih mera protiv izvršnog potpredsednika Bolivarske Republike Venecuele Tareka el Ajsamija, uvedenih na osnovu jednostrane i neosnovane ocene OFAC Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država.

Najoštrije osuđujemo ovakve, nedolične intervencionističke korake kao pokušaj komplikovanja situacije u suverenoj zemlji i devalviranja napora Bolivarske Republike Venecuele u sprečavanju trgovine narkoticima. Podsećamo da je Venecuela dobitnik posebnog priznanja od strane OUN i svrstana među šest najuspešnijih zemalja sveta za borbu protiv proizvodnje i trgovine narkoticima.

Cilj fabrikovanja ovakvih skandaloznih akcija je prebacivanje vlastite odgovornosti za neuspeh u sprečavanju trgovine narkoticima na potpredsednika Bolivarske Republike Venecuele Tareka el Ajsamija i maskiranje vlastitih grešaka u prošlosti u vidu svojevrsne podrške proizvodnji i trgovini drogom u korist najozloglašenijih kolumbijskih i svetskih narko-kartela iza čega su stajali politički motivisani ciljevi i brojne zloupotrebe uticaja SAD.

Mreža za odbranu čovečanstva, ogranak u Srbiji, poziva partnere u SAD da odbace korišćenje laži, pretnji, ultimatuma i proizvoljnih ocena koji nanose očiglednu štetu istini i univerzalnom zadatku – obezbeđenju stabilnog demokratskog razvoja i socijalno-ekonomskog prosperiteta Bolivarske Republike Venecuele, koja nikada i ničiji mir nije ugrozila, a koja je postala opsesija SAD zbog nepristajanja na matricu američkog imperijalizma.

 

U Beogradu, 15. 2. 2017. g.

PREDSEDNIK IO MOČ:
Ratko Krsmanović

 

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.