Prvomajska poruka iz zatvora lidera palestinskih komunista


Naša današnja poruka ide svim revolucionarnim snagama u Latinskoj Americi i Africi, na Filipinima, u Turskoj i Grčkoj, u pojasevima bede i siromašnim gradovima svuda: Narodni front za oslobođenje Palestine stoji sa vama 1. maja, obnavljajući svoju posvećenost nemilosrdnoj i bezuslovnoj odbrani prava eksploatisanih, koji se suočavaju sa dominacijom kolonijalizma, snagama eksploatacije i oruđem klasnog i socijalnog ugnjetavanja. Pozivamo na najširu međunarodnu levu alijansu da se suprotstavimo kampu eksploatacije i kapitala i izgradimo alternativu – socijalističko društvo.

Prvi maj je bio i ostaće dan borbe i poštovanja osnovnih principa koje revolucionarna levica teži da postigne. Vrednosti društva pravde, slobode i jednakosti, radeći na konsolidaciji vrednosti međunarodne i ljudske solidarnosti da služi ljudima, za dobrobit i dostojanstvo čovečanstva. Jedan od naših uobičajenih zadataka je da branimo prava izbeglica svuda i da branimo migrante i siromašne klase, posebno one koji žive usred imperijalističkih zemalja.

Odavde, iz ćelija izraelskih zatvora, gde naši hrabri i dragi drugovi prolaze kroz novi herojski ep, koji ulazi u svoj 15. uzastopni dan u borbi otvorenog štrajka glađu, pozivamo vas da podržite ove vrednosti i stavite ih u akciju podržavajući borbu zatvorenika i izvršite pritisak na svoje vlade da bojkotuju, deinvestiraju i sankcionišu stanje okupacije. Izolacija države okupacije, izgrađena na popularnom, međunarodnom nivou, značila bi da je datum slobode za naše ljude i zatvorenike sve bliže.

Danas, skoro svuda, naš palestinski narod se suočava sa kampanjom neumornog rata protiv našeg nacionalno-oslobodilačkog pokreta. Široka ekonomska, politička i bezbednosna kampanja predvođena od strane SAD i Izraela i reakcionarnih snaga u regionu je rat usmeren pre svega protiv narodnih masa, i na likvidaciju cilja i prava palestinskog naroda.

Ono što se dešava u arapskom svetu i regionu uopšte zahteva da sve snage međunarodne revolucionarne levice moraju da se ujedine i zajedno suoče sa katastrofom, nedaćama i ratovima u regionu, posebno ako Tramp i njegov desničarski, rasistički i fašistički kamp uspe u sprovođenju svojih planova da proguta bogatstvo arapske nacije. I zbog toga vas mi iz Narodnog fronta za oslobođenje Palestine pozivamo da udarate po zidovima tišine u vašem društvu protiv Trampovog kampa, vođenog od strane šačice generala i velikih korporacija.

Obećavamo da će Narodni front za oslobođenje Palestine ostati na prvoj liniji fronta u suprotstavljanju imperijalizmu, cionizmu i snagama nepravde i socijalnog ugnjetavanja u Palestini i u regionu. Jer je to naša odgovornost. To je naša dužnost. To je put kojim smo odlučili da ostvarimo ciljeve naših izgnanika, oslobođenje, i uspostavljanje nezavisne palestinske države na celokupnoj zemlji istorijske Palestine sa Jerusalimom kao glavnim gradom, večnom i ujedinjenom prestonicom palestinskog naroda.

Živeo 1. maj, dan slobode i borbe
Živela međunarodna solidarnost
Pobeda palestinskih zatvorenika u borbi za slobodu i dostojanstvo
Sloboda za sve političke zatvorenike u svetu
Pobeda će doći

Vaš drug,
Ahmed Sa’adat
Generalni sekretar Narodnog fronta za oslobođenje Palestine
Zatvor Ramon, 1. maj 2017.

 

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://pflp.ps/english/2017/05/01/comrade-ahmad-saadat-on-may-1-the-popular-classes-of-palestine-are-on-the-front-lines-of-revolution/

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.