Saopštenje Severne Koreje o američkoj “strategiji nacionalne bezbednosti”!

Foto: Lu Rui, Xinhau, Zuma Press/TNS

Portparol Ministarstva spoljnih poslova DNRK objavio je u petak sledeću izjavu:1

Sjedinjene Države su 18. decembra objavile izvještaj o takozvanoj “Strategiji nacionalne sigurnosti”.

“Strategija nacionalne beezbednosti” napisana i najavljena od strane Trampove administracije je, zapravo, tipičan ishod arogancije u jenkijevskom stilu kojom se traži potpuna podređenost celog sveta interesima SAD. To je takođe kriminalni dokument koji jasno odražava gangstersku prirodu Trampa koji voli da stvara probleme i da peca u tim mutnim vodama.

Ovo je u potpunosti otkrilo da politika “Amerika prvo” koju Trampova banda glasno zagovara nije ništa drugo nego proglašenje agresije usmerene ka dominaciji svetu prema njihovom ukusu i volji.

Američke administracije nastavljaju da se menjaju i stoga se diplomatska i sigurnosna politika takođe “menja” na ovaj ili onaj način. Međutim, ne postoji promena u strateškom cilju SAD da ostvare hegemoniju nad svetom pomoću sile, a posebno ne u cilju da se uguši naša zemlja i da se celo korejsko poluostrvo pretvori u ispostavu za sprovođenje te hegemonije.

Iz volje da očuvamo mir i stabilnost na korejskom poluostrvu i okončamo nuklearnu pretnju i ucenu i neprijateljsku politiku SAD, održali smo bilateralne razgovore sa SAD i razne oblike multilateralnih razgovora u poslednje dve decenije i tokom tog procesa smo postigli neke sporazume.

Međutim, prethodne američke administracije bacile su sve dogovore sa nama u kantu za smeće, pod apsurdnom pretpostavkom da će se DNRK “urušiti” i odale su se pokušajima nuklearnih pretnji i ucena, kao i sankcija i pritisaka dizajniranih da unište DNRK, označavajući je kao “zločinačku državu”, “osovinu zla”, “zastupnika tiranije” i “metu preventivnog nuklearnog udara”.

Izabrali smo put posedovanja nuklearnog oružja kako bismo odbranili naš suverenitet i prava na postojanje i razvoj u suočavanju sa sve intenzivnijim neprijateljskim potezima i nuklearnim pretnjama i ucenama SAD. Uvereni smo da je jedini način da se obezbedi trajni mir na Korejskom poluostrvu sposobnost odbrane koja obezbeđuje praktičan balans sile sa SAD.

Međunarodna zajednica bi trebalo da bude oprezna kada su manevri bande Trampove bande da napadne DNRK i izazove nuklearni rat po bilo kojoj ceni u pitanju, i da prozre motive iza ponovljanja predloga o dijalogu, dizajniranom da prikrije njihove zle namere, rugajući se svetu.

Trampova banda voli da predstavlja svoju zemlju kao svetsku supersilu. Međutim, SAD nisu ništa drugo do leša koji ide u grob.

 

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1.  http://www.kcna.kp/kcna.user.article.retrieveNewsViewInfoList.kcmsf;jsessionid=4DE326A91053CAFCF01B104D642F0B52  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.