Otvoreno napuštaju Palestince – Arapske vlade u poseti Izraelu!

Vojna delegacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) trenutno boravi u Izraelu u službenoj poseti, izraelski mediji objavili su u sredu.1

“Izraelske vazduhoplovne snage ugostile su vojnu delegaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata da pregledaju performanse naprednih aviona tipa F-35”, saopštio je izraelskaTV mreža  I24. “Američka delegacija je takođe prisustvovala razgovorima”, dodaje se u saopštenju.

Prema I24, Ujedinjeni Arapski Emirati “žele da oforme sopstvenu flotu aviona F-35 i koriste savez između Izraela i zemalja Zaliva protiv Irana”.

Istovremeno, pristižu vesti o sastanku libijskog generala Halife Haftara sa izraelskom obaveštajnom službom u glavnom gradu Jordana – Amanu.2

Sastanak je održan da bi se “produbila koordinacija bezbednosti između snaga pod kontrolom generala Haftara i Izraela”, javljaju zvaničnici bliski generalu Haftaru.

Haftar je zatražio da izraelske snage bezbednosti pojačaju svoje prisustvo u južnoj Libiji i obećao da će obezbediti sigurne centre za Izrael, posebno u gradu Sabha, koji se nalazi u libijskoj pustinji.

 

Liked it? Take a second to support Ana Ružić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1.  https://www.middleeastmonitor.com/20180704-uae-military-delegation-visits-israel-media-reports/  

  2.  https://www.middleeastmonitor.com/20180703-libyas-haftar-had-lengthy-meeting-with-israeli-intelligence-officer/  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.